המיטאפ נפתח בהצגתו של אביעד בטש - R&D Director בחברת Tufin אשר אירחה את המיטאפ. אביעד סיפר על הארגון, העובדים, מוצרי החברה והטכנולוגיה.
לאחר מכן ניצן גולדנברג הציג את הפעילויות של ITCB בקהילת הבודקים של TestIL כגון:
ההרצאה הראשונה הועברה ע״י גיל זילברפלד - יועץ בתחום בדיקות תוכנה בעולם האג׳ייל.
שם ההרצאה של גיל הינה ״AI in Testing״
בהרצאתו הסביר גיל איך בינה מלאכותית הופכת לחברה הכי טובה שלנו בעבודה. איך היא מייצרת עבורנו קוד, משנה אותו ומציעה הצעות. היא הופכת אותנו לפרודוקטיביים יותר, ונראה שקיבלנו את סמכותה מהר מאוד. אולי מהר מדי. בינה מלאכותית פותחת את הדלתות לבודקים במובנים רבים. בואו נראה במה נוכל להשתמש כדי לשפר את הבדיקות שלנו, וממה עלינו להיזהר. גיל הציג כיצד בינה מלאכותית נכנסה לתחום הבדיקות, במצבים רבים - החל מתכנון בדיקות, דרך יצירת קוד בדיקות ועד לעיבוד מחדש שלו מתחת לאפנו. היא יכולה לעזור לנו, אבל אנחנו צריכים להבין היכן היא עושה עבודה טובה, ואם, או מתי, נוכל לסמוך עליה.
גיל בהרצאתו הציג כלי בדיקה ופיתוח משתמשים בבינה מלאכותית כדי לשפר את הפרודוקטיביות שלנו, אבל גם היכן עלינו להיות יותר סקפטיים. קצת וודו זה נהדר. יותר מדי וודו? פחות.
ההרצאה השניה הועברה על ידי שי גינזבורג בנושא ״From Vibe Coding to Vibe Testing״
שי בהרצאתו דיבר על בודקי תוכנה שגונבים את הוויבים (ואת כלי הפיתוח לאורך הדרך) ממפתחים.
שי החל בהבנת Vibe Coding: מה המשמעות של לקודד עם "Vibe" בראש?
לאחר מכן הציג שי איך ״לגנוב״ את כלי הפיתוח הטובים ביותר של 2025 ממפתחים.
איך להשתמש בבינה מלאכותית כדי להשתלב בבדיקות אוטומטיות.
ההרצאה הועברה בשילוב של מצגות, שאלות ואפילו קצת פעילות מעשית.
זו הייתה הזדמנות מצוינת להתחבר עם בודקים אחרים ולחקור היבט מרתק של פיתוח בדיקות תוכנה מודרניות.
קישור לאתר החברה המארחת Tufin
קישור לפרופיל הלינקדאין של גיל זילבפרלד
קישור לפרופיל הלינקדאין של שי גינזבורג
קישור לפרופיל הלינקדאין של לירן יושינסקי
חברת מארחת: Tufin