בודק - למד להסביר

קובי הלפרין

 

כבודקים אנו נאלצים להעביר הלאה מידע רב בשלבים שונים של עבודתנו, החל מהסבר על ההתקדמות ומצב משימת הבדיקות שלפנינו, ועד להסבר מהות הבאגים, מקורם, חומרתם והשלכותיהם.

מעבר לכך פעמים רבות אנו מתבקשים לעזור בהגדרת צורת העבודה הרצוייה ללקוח, ונדרשים להשתתף בהעברת מידע לגבי התכונות שבדקנו לגורמים נוספים בחברה – בין אם לבודקי השלב הבא, לכותבים הטכניים, למהנדסי השטח או לתמיכת לקוחות.

ככל שנתרגל ונשפר את יכולות העברת המידע שלנו, כך ישתפרו תהליכים אלו.

אם נדע להסביר באופן ממוקד וברור את מהות הבאג וכיצד ניתן לשחזרו כבר בתיאור אותו אנו מצרפים לאותו הבאג במערכת הדיווח, יפחתו המקרים בהם המתכנתים יצטרכו לפנות אלינו שוב ושוב לצורך קבלת הבהרות.

ככל שנתאר באופן ברור יותר את מהות הבעיה כך נוכל לתמוך בה ולהגן עליה בצורה יעילה יותר, ויפחתו המקרים בהם בעיות שאנו מעלים יידחו מחוסר הבנה.

ככל שנדייק בתיאור חומרת הבעיה, כך היא תטופל בתזמון הנכון. בעיות חמורות לא יידחו לשלב מאוחר יותר ובעיות פחות חשובות לא יבלבלו המערכת ויחוללו רעשים מיותרים.

הסבר ברור אינו דווקא ההסבר הנרחב ביותר – צריך ללמוד גם כיצד להתמקד, להעביר את עיקרי הדברים תחילה, ולסכם כראוי.

עלינו לוודא כי למי ששומע או קורא את ההסבר יש ידע ברקע הנדרש להבנת הנושא – בשיחה פתוחה עלינו לזכור לתשאל אותו ולוודא זאת.

לעיתים חשוב לדעת לחלק את הנושא לתתי-נושאים ברורים וממוקדים על מנתלשפר את תשומת לב הגורמים השומעים/קוראים אותו. במקרים אלו רצוי לרוב למספר את הנקודות, למשל לצורך  על ההתמצאותבתיאור כך שניתן לחזוראחורה לנקודה הרצויה במידת הצורך על מנת לקרוא אותה שוב, וכד'.

חשוב לא להתבדר אלא להשאר ממוקדים בהסבר.

טיפ זה נכתב ע"י קובי הלפרין, חומר קריאה נוסף:

http://www.mkltesthead.com/2013/07/99-ways-workshop-11-learn-to-explain.html

 

סדרת טיפים זו "כיצד להפוך לבודקים טובים יותר" מתבססת על דיון ב: Software Testing Club

99 Things Testers Can Do To Become Better Testers

ה-eBook החינמי שנוצר בעקבות דיון זה: 99ThingsEbook.pdf

וסדרת פוסטים מאת Michael Larsen בשם: Ways Workshop 99 - בה מיכאל מרחיב על כל אייטם וגם מספק הנחיות כיצד לתרגל הנושא.