איילת מלמד כהן, מנטורית למנהלי פיתוח ו-QA בסטאראפים ומאמנת בינ״ל בדרגת PCC לפיתוח מנהיגות בשיטת Elevate. איילת, שהתארחה אצלינו גם בפרק 11, משלבת בין שתי העולמות הללו בהרצאות, סדנאות ובטור ״עושים QA לקריירה״ במגזין עולם הבדיקות.
הפעם דיברנו על מהו הדבר העיקרי שמבחין בין מנהל למנהיג ואיך אנחנו יכולים לבטא את המנהיגות שקיימת בנו וליצור השפעה.
דיברנו על הצורך של כולנו להשפיע בעבודה ומחוצה לה - על עצמינו, על איך אנחנו נתפסים, על החלטות שמתקבלות ועל כיוון פיתוח הקריירה שלנו. כמה הדרך לעשות זאת חוצה את גבולות הסמכות הפורמלית או הטייטל, ועוברת דרך מנהיגות עצמית.
מנהיגות כזאת מאפשרת לנו להשפיע לא רק על מה שקורה, אלא להגיב בהצלחה לדברים בחיים שאנחנו לא שולטים בהם, שהם הרבה מעבר להגדרת התפקיד. איילת נותנת לנו דוגמא איך כ-Head of Quality הייתה צריכה לעשות בדיוק את זה, ומה כדאי לנו לתרגל ואיך.
״אתה יודע, בעבר ואצל חלקינו עד היום, כששומעים את המושג מנהיג.ה, אסוציאטיבית מדמיינים אדם עם כריזמה מתפוצצת, ייחודית, בעל יכולות מיוחדות שלא לומר סגולות נדירות, נכון? אני חשבתי בעבר שזה מולד ו״או שיש לך את זה או שאין לך את זה״
אבל המחקרים העדכניים ביותר, ולא רק הם, תסתכל מה קורה מסביבך, מצאו שמנהיגות היא רק 30% מולדת ו- 70% נרכשת על ידי אימון, למידה והתנסות, כמו כל דבר שאתם מפתחים ומשכללים עד שאתם טובים בו.
אז בפועל, מנהיגות היא לא תפקיד, היא לא אדם, אלא צורת התנהלות והיא בעיקר נרכשת״
מראיינים: ניצן גולדנברג ונתנאל הרוש.
אם גם אתם מעוניינים להשתתף בפודקאסטים, אנא צרו עימנו קשר במייל: [email protected]
קישור לערוץ הפודקאסט שלנו