05.07.2023
בחודש יולי התקיים מפגש פרונטלי שכותרתו הייתה:
The Power of “Shift Left” in software development
כ-70 בודקים ובודקות מכל אזור הצפון (וגם כמה מהמרכז), כיבדו אותנו והגיעו למפגש במשרדי חברת Spiral Sulotion בצפון. המפגש כלל 3 הרצאות מרתקות בנושא "Shift Left".
את ההרצאה הראשונה העבירו אולגה כהן ונוי זיקוושוילי מחברת Spiral Solution שחלקו איתנו את הסיפור על השינויים שהחברה עושה בכל מה שקשור לשינוי התפיסה של המושג "איכות" בין הבודקים והמפתחים שלהם.
הן הציגו את התהליך שמתרחש בשנה האחרונה בחברה שלהן :את הבעיה בגללההם התחילואת התהליך, האת הפיתרון שמצאו ואת הדרך בה הם החלו ליישם אותו בצוותי הפיתוח.בסוף הן הציגו איפה החברה נמצאת כיום מבחינת המטרות שקבעו לעצמם.
מוזמנים להתרשם מהמצגת שהועברה
את ההרצאה השניה העבירו רון עובדיה ומאור קליין מחברת Seatgeek. הם הציגו את המהפך שהם עשו בשנה האחרונה בארגון בכל מה שקשור לשינוי התפיסה של המושג "איכות".
רון החל בהצגת החברה ומוצריה, לאחר מכן מאור סיפר על איך החברה עבדה בזמנו בשיטת פיתוח "מפל מים" ולפני שנתיים (לאחר 20 שנים) עברו לעבוד באג'ייל עם ספרינטים של שבועיים. מאור הציג את צורת העבודה הישנה שהצוותים עבדו וסיפר שצוות המפתחים פיתח רובהזמן ורק בסוף, היו מעבירים לצוות הבודקים לבדיקות. צוות הבודקים נחשבו בהגדרת התפקיד שלהם "שומרי הסף". היו עושים בדיקות ידניות ואוטומציה ובתום שבועיים של עבודה, היו משחררים גרסה ל"פרודקשן" ואז הגיע שלב ה"ולידציה" שצוות יעודי היה מבצע על סביבות בדיקהשל לקוחות ומשם פורשים את הקוד לסביבות תפעול של הלקוחות, מה שגרם לתהליך מאוד ארוך ומייגע.
לאחר מכן, רון הציג את השינוי התפיסתי שהם עשו בארגון בכך שהבודקים הפכו להיות "Domain experts" של הצוותים. כדי לשחרר גרסה המפתחים בודקים את הקוד ומוסיפים בדיקות אוטומטיות, בודקי התוכנה עוזרים להם לוודא שאין בדיקות חסרות ונותנים את אישורם ברגע שה"סטורי" מוכן וכל קריטריוני הקבלה (Acceptance Criteria) הושלמו, ניתן לשחרר את הקוד. נעשה יותר שימוש בבדיקות אוטומטיות, שימוש ב-Sonar Qube – לבדיקה סטטית של הקוד, שימוש בבדיקות ממשק משתמש (UI), בדיקות ולידציה שרצות על סביבת "סטייג'ינג" דמויי לקוח (עם מסד נתונים של לקוחות אמיתיים), בדיקות עומסים יומיות לאיתור נסיגה ובדיקות עומסים ייעודיות לאירועים חשובים במיוחד. בנוסף נעשה שימוש בכלי ניטור כדי לקבל התראות בזמן אמת על אזורים רגישים.
ניתן להתרשם מהתהליך באמצעות המצגת שהועברה
ההרצאה השלישית והאחרונה, הועברה ע"י רן זוסמן מחברת Sealight והתמקדה בנושא של Quality Intelligence in Action.
בהרצאתו, דיבר רן על כך שאוטומציה יעילה של בדיקות היא יותר מסתם משפר יעילות, אלא זהו מבדל עיסקי אשר הארגונים המצליחים ביותר הם אלו שניגשים לאוטומציה של הבדיקות לא כמשימה, אלא כיוזמה אסטרטגית, תוך שימוש במדדים ואינטליגנציה איכותית כדילהנחות את החלטותיהם.
רן העמיק בנושא של תכנון בדיקות אוטומטיות חכם, קידום בדיקות Shift-Left עם Test Impact Analytics, חשיפת שינויי קוד שלא נבדקו ועל פיתוח אסטרטגיית אוטומציה.
מוזמנים להתרשם מהמצגת של רן
המפגש הועבר בסטרימינג בפורום של TestIL – מצ"ב קישור להקלטה
לאחרונה צוות המתנדבים של ITCB הקימו ערוץ פודקאסט חדש בעברית בשם TestIL Podcast מבית ITCB. בפודקסטים תמצאו נושאים כמו ראיונות עם מנהלי בדיקות ומובילי בדיקות, מהנדסי בדיקות שעברו הסבה מתחומים אחרים, ביקורות על אירועים שונים, טיפים למחפשי עבודה והרצאות בכל נושא תחום בדיקות התוכנה.
את הערוץ מנהל קובי יונסי מרצה מוביל לבדיקות תוכנה בעזרתו של נתנאל הרוש.
מוזמנים להאזין ל כל הפרקים שיצאו ברבעון האחרון להנאתכם
פרק #1 – הכירו את החבר החדש ב-AB - נתנאל הרוש
בפודקסט הראשון מבית ITCB אנו נכיר את נתנאל הרוש, החבר החדש בקבוצת ה-AB של עמותת ITCB.
נתנאל הינו בוגר קורס בדיקות אשר מצא את המשרה הראשונה שלו בחברת סטארטאפ אשר הינו עובד בה מזה שנה וחודשיים.
נתנאל מספר בראיון שלו על החוויות שהיו לו במהלך הלימודים, על האתגרים שלו כבודק יחיד בארגון, על הדרכים שלו להמשיך להתפתח מקצועית ועד כמה הוא אוהב את מקצוע הבדיקות.
פרק #2 – בואו הכירו את רון עובדיה, מנהל הבדיקות בחברת סיטגיק ישראל
בואו לשמוע על הדרך שרון עשה בכדי להגיע לתפקיד שהוא כיום כמנהל הבדיקות בחברת סיטגיק ישראל, על האתגרים הניהוליים. איך רון מניע את הבודקים שלו מבחינת מוטיבציה ועוזר להם להתפתח מבחינה מקצועית. מהם ההישגים המקצועיים של קבוצת הבדיקות שלו בחברה ואיך הוא הגיע לידי זה?
פרק #3 – משמעות המילה "באג"
בואו לשמוע את האחד והיחיד - קובי יונסי מספר על המקור למילה "באג" - מהיכן הגיעה לראשונה המילה "באג", מה זה בכלל "באג"?, אילו סוגי באגים יש בעולם התוכנה ועוד.
פרק #4 – ראיון עם מוביל בדיקות אוטומציה – איתי ששון
בואו לשמוע את איתי מדבר על הדרך שעשה עד לתפקידו הנוכחי כמוביל בדיקות אוטומציה, על החשיבות של להיות בודק בעולמות המדיקל, האתגרים, המוצרים, הצוות שהוא מנהל וכלי האוטומציה בהם משתמש כמו GAUGE. בין היתר ישתף גם סיפור מרתק שנתקל בו במהלך העבודה.
פרק #5 – 7 עקרונות הבדיקה
בשורטקאסט נעבור יחד על 7 עקרונות הבדיקה המשמשים כעקרונות מנחים לכל פרוייקט בדיקות באשר הוא. עקרונות אלו תועדו על ידי ארגון ה-ISTQB אחרי למעלה מחמישים שנה של ניסיון מצטבר. בשורטאקסט נעבור על כל אחד מהעקרונות כולל דוגמאות מהשטח וסיפורים מעניינים מהתעשייה.
פרק #6 – מבוא לבדיקות אוטומציה באמצעות Playwright – אלכס קומנוב
אם גם אתם מעוניינים להשתתף בפודקסטים, אנא צרו עימנו קשר במייל: [email protected] | קישור לערוץ הפודקסט שלנו