ראיון עם מנהלת הבדיקות - שרית וקרט | שירה נוסבוים

נעים להכיר, שמי שרית וקרט  - ראש צוות קבוצת בדיקות ואוטומציה בחברת קיוויקס  - Qiwies, אחראית על צוות של 30 בודקים שיושב כולו בקייב, מתוכם 12 מפתחי אוטומציה ו-18 בודקים ידניים.

התחלתי את דרכי המקצועית לפני 5 שנים כבודקת ידנית באוטורו. תוך כדי לימוד עצמי של תחום האוטומציה בשילוב השתתפותי בקורס של יוני לפנר התקדמתי להיות מפתחת אוטומציה. לאחר שנה באיטורו קודמתי להיות ראש צוות אוטומציה וניהלתי צוות של 7 אנשים.

היום, בתפקידי הנוכחי אני מנהלת צוות משולב של בודקים ידניים ובודקי אוטומציה.

 

במה עוסקת הקבוצה וכיצד היא בנויה?

הקבוצה שלנו גדולה מאוד ואנחנו עובדים בשיטת סקראם על מגוון רחב של מוצרים.

מתחתיי יש שלושה מנהלים שאחראים יחדיו על צוותים קטנים כאשר בכל צוות יש בין 1-3 בודקים. כמעט בכל הצוותים יש איש אוטומציה אחד או יותר. כל קבוצה בודקת את המוצר שלה וכמובן שישנן גם בדיקות שילוב (Integration) בהן הצוותים מתאמים אחד עם השני את תהליך הבדיקות.

לדוגמה - יש לנו מוצר גדול של מערכת מסחר המורכב מכמה תת מוצרים המתלווים אליו למשל: CRM, backoffice. לכל מוצר כזה יש תת מחלקות בשל מורכבות המוצר ולכן לכל צוות יש את תחום האחריות שלו, כגון: אחריות על בדיקות שילוב עם צד שלישי המספק לנו סליקה, צוות נוסף של בינה עסקית (BI) שגם יושב תחתיי, צוות נוסף שבודק מערכות מסחר ועוד.

 

האם יש צוות שאחראי על כתיבת כלים אוטומטיים?

החברה כבר גדולה וסיימנו את תהליכי בניית התשתיות לאוטומציה שלנו ולכן כרגע אנחנו עובדים על הרחבת הבדיקות האוטומטיות לכל מוצר ומוצר.

אפשר לומר שחסרים לנו כמה פיצ'רים חשובים בכלים אוטומטיים שאיתם אנחנו עובדים כיום ולכן אנחנו בתהליכי פיתוח של כלים אוטומטיים פנימיים שיתנו לנו הרחבה בכל מה שקשור לדוחות, הרצת טסטים, ובעיקר אינטגרציה עם הטסטים שאותם כותבים הבודקים הידניים כך שכל טסט שייכתב על ידי הבודקים הידניים ישוייך ישירות לקוד וירוץ ישירות על תשתיות האוטומציה שלנו ובכך נשיג כיסוי מלא של כל דרישות המוצר.

 

אמרת שהצוות שלך יושב כולו בקייב - איך את מסתדרת עם הניהול מרחוק?

אני נמצאת המון על הקו של ישראל - קייב. בחודש מרץ לדוגמה: הייתי 3 פעמים בקייב.

ההנהלה ישראלית, הבעלים של החברה ישראלי, ואני הצטרפתי לפני חמישה חודשים היישר לתפקיד המנהלת לצוות שהכיל 12 איש ומאז גדלנו להיות 30 איש. אני אחראית בין היתר גם על תהליכי הגיוס ובעקבות התרחבות המוצרים אנחנו מתכננים לגדול ל - 45 איש!

בין המחלקה וביני יש תקשורת שוטפת. הרבה ישיבות און ליין עם מצלמות פתוחות. מעבר לזה שאני מנהלת אותם מטריציוניות מאוד חשוב לי הפן האישי אז יש לי פגישות אחד על אחד פעם בחודש ופגישה עם כל הצוות פעם בשבועים. במקביל יש לי ישיבת סטטוס יומים עם הצוותים לפי פרויקטים, אני עושה רוטציות בין הבודקים ככה שכולם משתתפים. יש לנו ישיבות יומיות עם ראשי הצוותים וכולם שם יודעים ומרגישים בנוח לפנות אליי בכל נושא ושאלה או בעייה.

התפקיד שלי בא לידי ביטוי בהגדרת נהלים, שיפור תהליכים, קידומים העלאות שכר ועוד.

 

באילו אתגרים נתקלים הבודקים שלכם?

אנחנו עובדים עם מיקרו סרוויסים, ויש אתגר רב בעבודה עם מיקרו סרוויסים כאשר יש הרבה בודקים שעובדים על חלקים שונים במקביל אשר קיים ביניהם קשר. כמו כן קיים אתגר גדול בחלוקת המשימות בין הצוותים, מניעת עבודה וכפולה ושמירה על הקשר בין כולם.

בצוות יחסית קטן כל עובד יודע מה השני עושה אבל בצוות גדול ייתכנו תלויות ואז המצב הופך להיות הרבה יותר מורכב. ייתכן מצב, בו כל צוות עובד על חלק קטן ויכול להיווצר מצב שבו צוות אחד ממתין שהצוות השני יסיים את המשימה והוא למעשה נשאר תקוע. לכן יש הרבה עבודה של שיתוף פעולה בין הצוותים, אפילו ברמה של כתיבת הבדיקות. צריך תמיד לחשוב איך לא לעשות עבודה כפולה וגם משיגים כיסוי מלא של הבדיקות. זהו למעשה אתגר מרכזי אצלנו בחברה.

 

בעבודה בלחץ עם הרבה אנשים דברים יכולים ללכת לאיבוד בקלות ולכן אנחנו מקפידים על נהלים ועל עשיית הדברים בצורה נכונה ויעילה. כאן למעשה אני באה לידי ביטוי, עוזרת לכולם לתקשר ביניהם ולהגיע לקו הסיום בצורה הטובה ביותר.

 

מהן התובנות שלך לגבי תחום הבדיקות?

היום אנחנו נמצאים באחת התקופות הכי מעניינות שיש מבחינת אוטומציה.

ההבנה היום ואני רואה את זה בעיקר בצוותי הפיתוח, שאין אנחנו והם, אין בודקים ומפתחים אלא יש שיתוף פעולה לגבי האחריויות השונות ובהחלט נעשה סוויץ גדול לגבי הנושא הזה.

בתור בודק, המידע, הידע והמוצרים שאתה יכול לעבוד עליהם הם רחבים מאוד. גם הבודק הידני וגם מפתח האוטומציה נחשפים לכלים שונים, לפרויקטים שונים, לשיטות עבודה שונות והשמיים הם הגבול.

בודקים היום מתעסקים בהמון דברים שונים, נוגעים בהרבה דברים בו זמנית ובעיקר לומדים המון. אפשר לומר שזה התחום הכי גמיש ומעניין שיש. אני מאוד אוהבת את העולם הזה ומאוד מאמינה בו.

 

כיצד את פועלת להעשרת הידע של הבודקים?

יש לי מנהג שהתחלתי אותו בתפקיד הראשון שלי בניהול - בכל יום ראשון אני שולחת במייל 4-5 מאמרים, סרטונים ו/או קורסים אשר רלוונטים גם לבדיקות ידניות וגם לבדיקות אוטומטיות, למשל: חידושים שיוצאים בשפת התכנות הרלוונטית, דברים הקשורים בתכנון בדיקות הקשורות למיקרו סרוויסים, מידע ועזרה לג׳וניורים ועוד מגוון רחב של נושאים.

במקביל יש לנו ישיבה דו שבועית של הרצאת אורח. ההרצאה ניתנת על ידי מישהו מהצוות או על ידי מישהו מצוות אחר בחברה. הישיבות האלה מתרכזות במידע נוסף מעניין למשל על מוצרים חדשים של החברה, על פתרון בעיות משותפות שעלו בקבוצה או קריאת לוגים מקיבנה (הרצאה שניתנה על ידי בחור מצוות הdevops).

אני מעודדת למידה עצמית והתפתחות. יש לנו חשבון פלורלסייט ומי שרוצה מוזמן להיכנס ולהנות ממה שהאתר מציע.

בנוסף, מי שרוצה לעבור מבדיקות ידניות לאוטומציה יכול לעבור מסלול פנימי שלנו עם הדרכה של מנטור אישי שיעזור לו עם חומרי לימוד רלוונטים בנוסף לקורסים פלורלסייט.

 

איך נראה היום שלך?

בעיקר ישיבות. היום שלי מתחלק לישיבות עם הצוות, עם ראשי הצוותים שמתחתיי, ישיבות על תהליכים, ישיבות הנהלה. תמיד יש משבר על הדרך שצריך לטפל בו אז אני מוצאת זמן להכניס אותו ללוז.

לפחות פעם ביום יש לי אחד על אחד עם אחד מאנשי הצוות שמחכים הרבה זמן לפגישות האלה ומתאכזבים אם אני נאלצת לבטל. כמובן שאם יש להם משהו דחוף לדבר איתי עליו הם פונים אליי מידי.

 

האם יש משהו נוסף שתרצי לשתף עם הקוראים?

אני אשמח לנצל את ההזדמנות הזו לדבר על מצב הנשים בעולם ההייטק ולהסב את תשומת הלב לעובדה שחסרות נשים בתחום האוטומציה.

זוהי פנייה לכל הנשים באשר הן. חשוב לי לומר שאין קשר בין מגדר לעבודה שלנו. לצערי הפער המגדרי עדיין קיים ולכן אם יש מישהי שרוצה להיכנס לתחום האוטומציה וחוששת או רוצה להתייעץ היא מוזמנת לפנות אליי בשמחה.

אני רוצה להמליץ בחום על המסלולים השונים של she codes, שם אפשר להכיר מקרוב את עולם התכנות. ההמלצה שלי היא לצמוח ממקום העבודה הנוכחי.

Woman power!

 

  • פספורט קבוצתי:
    • סוג המוצר הנבדק - ווב, דקסטופ ומובייל
    • גודל הקבוצה - 30 אנשים בדיקות. ידני 18, אוטומציה 12.
    • וותק הבודקים - נע בין ג׳וניורים ל 12 שנות ניסיון.
    • מבנה הקבוצה (בגדול) - מחולקים ל- 11 קבוצות, בכל קבוצה יש אנשי פיתוח, po ובודקים (אוטומציה וידני)
    • סוגי בדיקות - פונקציונאלי, עומסים, עשן , שפיות , ריגרסיה.
    • שיטת עבודה- scrum
    • כמות המוצרים הנבדקים וקצב שחרור גרסאות- סה״כ 4 מוצרים שונים, bo, trading platform and landing pages, שחרור גרסא פעם בשבועיים.