דבר העורך | ניצן גולדנברג
בחן את עצמך - שאלה - ירון צוברי
משולחנו של שביט "עדיף באג אחד מתועד מאשר 2 באגים באוויר" | שביט ג'רסי
בדיקות מבוססות מודל | ד"ר מיכאל בר-סיני
ראיון עם מנהלת בדיקות- קארין בוחבוט - פריון
האנציקלופדיה לבדיקות "בדדי בדיקות תוכנה" | קובי יונסי
בדיקות ריגרסיה - גישות, מצבים ופתרונות | אריאל ניסים
עושים QA לקריירה "לצאת מאזור המצויינות" | איילת מלמד
בחן את עצמך - תשובה | ירון צוברי
מחפש צרות "תרים טלפון" | מיכאל שטאל
בואו נדבר על הפסיכולוגיה של הבדיקות | משי מוטולה
נגיסה מ-TestIL | ניצן גולדנברג
בודקים בכיף
דף העורכים
דבר העורך
מונח לפניכם גליון מס 35 של מגזין "עולם הבדיקות". בגליון זה תוכלו למצוא מגוון רחב של מאמרים חדשים, בנוסף לטורים המעולים והקבועים שלנו: "בדיקות מבוססות מודל" – ד"ר מיכאל בר סיני ניסים אריאל מביא לנו עוד מאמר מעניין בנושא "בדיקות ריגרסיה – גישות, מצבים ופתרונות" משי מוטולה תספר לנו על פסיכולוגיה בבדיקות במאמר "בואו נדבר על פסיכולוגיה" יש לנו תשבץ חדש ומאתגר בשבילכם בגליון הזה ואנו עוד מחכים לקורא שישלח לנו את הפתרון של התשבץ מגליון 34 הקשבנו לבקשות שלכם ואנו מחזירים את הטור שא
בחן את עצמך | ירון צוברי
אחת המשימות החשובות של בודקי התוכנה היא לבצע ניתוח (Analysis - אָנָלִיזָה) לכל סוגים שונים של נתונים או מקרים ובין השאר לבצע ניתוח וסקירה (review) לדרישות ו/או למידע על הדרישות - בעיקרון לכל דרישה שהיא, בין אם היא מגיעה מהמכירות, מהלקוחות, ממנהלי המוצר, מהארכיטקטים של המערכת, המפתחים או כל אחד שאחראי לייצר ולהגדיר אותן.
משולחנו של שביט - עדיף באג אחד מתועד מאשר 2 באגים באוויר
בכתבה הזו אני רוצה לדבר אתכם על מקרים שגרתיים שקורים לנו ולא מעט כבודקים. זה משהו שאני שם לב שקרה אצלי בעבר הרחוק כבודק צעיר ומתחיל וגם היום כמנהל ובעבודה אל מול צוותים שונים.
בדיקות מבוססות מודל | ד"ר מיכאל בר סיני
במאמר זה, אנו נתמקד במושג MBT= Model Based Testing , או בעברית - בדיקות מבוססות מודל. כיצד מידול של מערכות שאנו בודקים משדרג את תפקיד הבודק?
ראיון עם מנהלת בדיקות – קארין בוחבוט פריון
שמי קארין בוחבוט, ראש צוות בדיקות ואוטומציה בחברת פריון. אני עובדת בפריון קרוב לתשע שנים, שמונה מתוכם כראש צוות בדיקות. לאחר כשנה, נכנסנו לעולמות האוטומציה ואני המשכתי לנהל את הצוות. בתפקיד הנוכחי שלי, אני מנהלת ומנחה את הצוות, מפתחת אסטרטגיות בדיקות, ומובילה את התהליכים שלנו כדי להבטיח את איכות המוצרים שלנו וביצועים מיטביים.
האנציקלופדיה לבדיקות – קובי יונסי
מדדי בדיקות תוכנה - Software Test Metrics קלישאה ידועה אומרת שמה שלא נמדד לא נעשה וזאת מאחר שבאופן טבעי כשאיננו מודדים משימה יש נטייה טבעית להעריך אותה ביתר או בחסר או פשוט להתעלם ממנה.
בדיקות רגרסיה - גישות, מצבים ופתרונות ניסים אריאל
רגרסיה בעברית משמעה נסיגה. בדיקות רגרסיה הן בעלות פוקוס ותשומת לב שונה לגמרי מבדיקות רגילות. בדרך כלל הבדיקות מתבצעות על מנת לוודא שאכן פיתוחים חדשים ותיקוני באגים עונים על הדרישות שהוגדרו עבורם.
עושים QA לקריירה | אילת מלמד כהן
כמה פעמים ייעצו לכם, או שמעתם את עצמכם אומרים למישהו "לצאת מאיזור הנוחות"? מניחה שהרבה. מה קורה כשאיזור הנוחות שלכם הוא גם משהו שאתם מצויינים בו? ואם אתם מצויינים באיזור הזה, אז למה לצאת?
מחפש צרות | מיכאל שטאל
בימים האחרונים התקיים דיון מאוד אקטיבי באחד מהערוצים של Teams. אחד מהמפתחים בפינלנד פרסם שורה ארוכה של שאלות לגבי הדרישות והעיצוב (design) של רכיב מסוים. הדיון התמשך על פני יומיים והיו בו לפחות שלושים הודעות: שאלות, תשובות, שאלות הבהרה על התשובות, שאלות שנבעו מחוסר הבנת הנקרא, ועוד ועוד. בשלב מסוים כתבתי בצ'ט: "הגיע זמן להרים טלפון". לקח עוד חצי שעה ו-15 הודעות עד שאחד מהמשתתפים הודיע (בצ'ט, כמובן) שהוא קבע שיחת ועידה. למרות זאת ההתכתבות נמשכה עוד כ-20 דקות גם אחרי ההודעה.
בואו נדבר על הפסיכולוגיה של הבדיקות משי מוטולה
בפרק יסודות בדיקות התוכנה מתוך הסילבוס של ISTQB CTFL יש התייחסות לנושא פסיכולוגיה של הבדיקות. בתוך נושא זה מתחבאות סוגיות שונות הקשורות בטבע האנושי והשפעתו על תחום הבדיקות. מתן תשומת לב לפסיכולוגיה של הבדיקות עוזר לנו להתכונן למצבים רגישים שעלולים להופיע בסביבת העבודה ולהימנע מחלקם. כעובדת סוציאלית ארצה להרחיב מזווית הראייה שלי על נושא זה. בפרט, ארצה להתייחס לנקודות הרגישות שבין בודקים למתכנתים בהקשר של דיווח על תקלות במוצר.
נגיסה מ TESTIL | ניצן גולדנברג
עדכונים מערוץ הפודקסט הרישמי של TestIL Podcastמבית ITCB את הערוץ מנהל קובי יונסי מרצה מוביל לבדיקות תוכנה בעזרתו של נתנאל הרוש. מוזמנים להאזין ל כל הפרקים שיצאו ברבעון האחרון להנאתכם